Omnia – Ursvik
 

Den branta terrängen har inspirerat oss när vi format och placerat byggnaderna.

De tre punkthusen söder om Forskarringen har sina entréer från gatan och de kliver sedan ner i backen, husen får en högsträckt form när man ser dem från söder. Mellan husen ligger terrasserade gårdar där det finns plats att sitta ute och umgås i fint söderläge. Norr om Forskarringen ligger två punkthus som istället står inskjutna i parken bakom, husen blir lägre och får en långsmalare form. Mellan husen ligger den plana upphöjda gården som ansluter mot den nya parken i samma nivå.

Projektets fem hus har fasader putsade i olika kulörer som gör att varje hus har sin egen färg, samma färgskala finns också i husets entréer. Kring entréerna mot gatan har fasaden en finare detaljering med en klinkerbeklädnad.

Lägenheterna har en umgängesdel med vardagsrum och kök i öppet sammanhang. Flera av de större lägenheterna har en mer privat del med sovrum och badrum. Lägenheterna har balkong eller uteplats med utsikt mot söder. Det finns terrasser på det översta våningsplanet som blickar ut över taklandskapet nedanför.

Många av lägenheterna är effektiva tvårummare. Här kan man hitta både sin första lägenhet när det är dags att flytta hemifrån eller ett mindre och bekvämare boende när barnen flyttat. Det finns också flera större lägenheter som i kombination med områdets nya parker gör kvarteret idealiskt även för barnfamiljer och äldre.

Adress Forskarringen, Ursvik, Sundbyberg
Beställare Järntorget
Ansvarig arkitekt Johanna Pålstedt
Medarbetare Olof Axlund, Tove Freij, Jian Zhou, Anders Hamelius
Lägenheter 167 st