Vi vallade till Vallastaden

 

Vi vallade till Vallstaden.

Om två veckor packar vi på kontoret våra resväskor och flyger västerut till New York i jakt på inspiration inför höstens arbete. Det innebär självfallet inte att vi inte förstår att viktiga lärdomar står att finna även på hemmaplan. Därför besökte vi i fredags bo- och samhällsexpot i Vallastaden, Linköping.

En mulen himmel och ett två timmar försenat tåg gav oss inte den bästa starten på dagen. Väl framme sken dock solen och väntan på tåget glömdes snabbt bort bland samtal om stadsplan, skala, materialval, bostadslösningar och intensiva diskussioner om precis hur bra cembritskivor kan matcha rå betong.

Vi vill ödmjukt passa på att tacka våra kollegor i branschen för många intressanta projekt, både andra arkitektkontor som har varit med och ritat i Vallastaden, men också de beställare och byggherrar som har satsat på något utöver det vanliga. För även om solen bröt igenom molnen och vi var många som avnjöt vad som utlovades vara Linköpings bästa falafel så är det utan tvivel Vallastadens gator, platsbildningar och byggnader vi tar med oss därifrån.

Se Vallastadens hemsida här.

 
Mirjam Berg